11 tips voor prachtige trouwfoto’s

1 Klik met de fotograaf

Iedereen is fotogeniek. Ook al denken de meeste mensen van niet. Sommige bruidsparen zien zelfs op tegen de foto’s aangezien ze denken dat ze er toch niet leuk op staan. Dat is absoluut nergens voor nodig. Zeker niet met deze tips voor prachtige trouwfoto’s!

2 Hot Shot

Laat de fotograaf een foto schieten net nadat de ceremonie is geëindigd. Jullie zijn dan net getrouwd, en je zult zien dat jullie lach en uitdrukking onbeschrijfelijk is. Zorg dat je dit moment op de kiek hebt!

3 Timing

Als je als bruid voor de ceremonie nog foto’s wil laten maken, zorg dat je dit goed timet. Ga twee en een half uur van te voren beginnen met aankleden, zodat je een uur voor je ceremonie deze foto’s kunt maken. Je zult dan relaxed zijn op de foto’s.

4 Betrek het weer

Of het nu regent of dat de zon schijnt, betrek het weer van de dag in jullie trouwfoto’s. Regent het dat het giet? Ga op de foto met paraplu’s. Of sneeuwt het? Fotografeer je neefjes die een sneeuwbalgevecht houden. Zo laat je echt de sfeer van jullie dag naar voren komen!

5 Omgeving van de locatie

Jullie hebben een locatie niet voor niets gekozen. Geef aan de fotograaf ook aan dat hij dit meeneemt in de trouwfoto’s. Hebben jullie gekozen voor een industriële locatie in de stad? Vraag of hij dat ook gebruikt als decor voor de foto’s. Bijvoorbeeld, laat gebouwen de achtergrond zijn, of een drukke weg vlakbij de locatie. Wanneer je erg landelijk trouwt da is de natuur een perfect decor. Zo maak je de foto’s meer kleurrijk.

6 Wees natuurlijk

Probeer de camera gewoon te vergeten. Je moet niet het idee hebben dat als de fotograaf in de buurt is, je een bepaald gezicht moet trekken. Het is juist mooi als je echt jullie emoties kunt laten zien. En met een “gemaakt” gezicht kan dat niet. Negeer dus de fotograaf. Zo krijg je foto’s die echt zijn; tijdens de plagerige speech van de ceremoniemeester zie je dat je een rode kleur krijgt, als je hebt met vrienden zie je een geweldige lach, of wanneer je elkaar kust, zie je jullie blik, dat zijn de echte momenten die je graag wilt terug zien.

7 Plan de trouwfoto’s

Een beetje organisatie voor de trouwfoto’s kan geen kwaad. Zet op een rij wat jullie belangrijke momenten vinden voor een kiek. Ook is het handig als je een lijstje maakt met personen met wie je graag op de foto wilt. Je hoeft je dan nergens druk om te maken en de fotograaf kan dit in de gaten houden. Spreek af dat de fotograaf naar de ceremoniemeester kan stappen met vragen wie wie is.

8 Achter de schermen

Het is leuk als je foto’s hebt van de voorbereidingen. Bijvoorbeeld wanneer de bruid zich aan het aankleden en opmaken is, terwijl de familie beneden wacht. De bruidegom maakt dit stukje niet mee en het is leuk om achteraf te kijken hoe deze momenten waren.

9 Blijf bewegen

Het is belangrijk dat je blijft bewegen als de fotograaf foto’s maakt. Doe je dat niet krijg je al heel gauw een stijf effect en veel dezelfde foto’s. Dus ga door waarmee je bezig bent en laat de fotograaf zijn gang gaan. Tijdens de reportage van jullie geeft de fotograaf ook well aan welke poses er leuk zijn. Ga hier op in, keep moving!

10 Verschillende technieken

Vraag of de fotograaf verschillende technieken wil gebruiken. Zwart wit foto’s, sepia, panoramafoto’s, noem maar op. Zo krijg je veel afwisselende trouwfoto’s!

11 Zwart wit foto’s zijn hot!

Zwart wit foto’s zijn simpel, elegant en absoluut perfect voor emotionele momenten. Doordat de kleuren wegvallen, krijg je juist een focus op het moment.

Over de fotograaf:

 

Demo

Franklin

Zielinski

Amersfoort

Waterviolier 45